Mi a SHIATSU?

https://www.facebook.com/pezsgoforras/ 

A SHIATSU alapelve, amit mindig hangsúlyozok,pontosan, mint a ZEN- ben, EGY POZITÍV KOMMUNIKÁCIÓS ÁRAMLAT. AZ „ÉLET VISSZHANGJÁT” A PARTNERREL KÖZÖSEN MEGTAPASZTALNI. A ZEN-ben fontos, hogy egy jó mestere legyen az embernek, a SHIATSU-ban a partnerünk a mesterünk.”

https://www.facebook.com/pezsgoforras/ 

“A Zenben a válaszokat nem a gondolatokon, a kognitív folyamatokon vagy az elme működésén keresztül találjuk meg. A megértés a meditáció gyakorlásán keresztül lehetséges. Hasonlóképpen a SHIATSU-ban, a folyamat az ujjnyomással kezdődik és nem érthető meg mindig, hogy mitől múlnak el, szűnnek meg a tünetek. Ahogy a Zenben úgy a shiatsuban sem mindent az elme dönt el és adja meg a válaszokat, hanem EGÉSZ LÉNYEGÜNKKEL tudjuk megtapasztalni azokat.”
S. Masunaga shiatsu mester

A shiatsu eredetét tekintve a kínai gyógyászatra épülő, kelet- nyugat értékes tapasztalatait összehangoló, ma is fejlődő japán gyógymód. A kezelések célja a testünkben található életenergia (japánul KI) természetes egyensúlyának helyreállítása, egészségünk megörzése, állapotunk javítása. A shiatsu jelentése ujjnyomás, ami a kezelésekben használt hagyományos akupresszurás technikákra utal, és egy kezelésen belül alkalmazható a mai nyugati orvostudomány több manuálterápiás módszere is.(pl. carniosacralis terapia, oszteopathia)

A lágy és nyugodt tecnikák mély belső változásokat hozhatnak. A japán shiatsu egészségmegörző program az embert egyszerre több szinten – de mindig holisztikus szemlélet alapján közelíti meg: vannak a test fizikai szintjén alkalmazott manuálterápiás elemei, melyek során nyomásokat, nyújtásokat, ízületi bemozgatásokat használ; ugyanakkor a test ún. meridiánpályáin és a csakrákon keresztül ( fő energiaközpontok) fasciákon, folyadéktesten ható energetikai elemekkel testi rendszerünk több rétegén is dolgozik.

Masszázsként kiváló a stressz csökkentésére, eredményesen alkalmazható konkrét mozgásszervi panaszokra, belső szervi problémákra, illetve az idegrendszer kiegyensúlyozására.

MIK EGY SHIATSU KEZELÉS JÓTÉKONY HATÁSAI?

  • Mozgékonyság, lazaság, jó állóképesség
  • Fizikai fájdalmak csökkenése, életerő /magabiztosság erősödése
  • Testi -lelki erőnlét és tartáshibák javulása
  • Önmagunk mélyebb színtű megélése, megértése
  • Természettel való mélyebb összhang, harmonikus testérzetek

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

  Hétfő: 09:00 - 19:00

  Szerda: 09:00 - 19:00

  Péntek: 09:00 - 19:00

Kapcsolat

Cím:
1134 Budapest,
Pozsonyi út 4.

MagNet ház:
1062 Budapest,
Andrássy út 98.

Tel: +36 70 421 3348
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kis F. Kornelia
shiatsu/cranio Therapist
ITC instructor

 

Fontos információk

FontosA képzések / workshopok regisztrációhoz kötöttek, amit e-mail-en igazolunk vissza!

FontosFontos! Telefonos egyeztetéssel bejelentkezés szükséges az összes terápiára, kezelésre!

Rólunk mondták

Minden alkalom hihetetlen hatással van rám. 4 gyerekes anyukaként fáradtan érkezem és nyugalommal, energiával feltöltődve távozom. A nyugalmat pedig a mindennapi gyereknevelésnél kiválóan hasznosítom. Kornélia rendkívül kedves, figyelmes, odaadó személyiség. Ajánlom nemcsak kismamáknak, anyukáknak hanem minden feltöltődni vágyó embernek.
Szabados Mónika