integral TAICHI MOZGÁS

      

ITC (integral TaiChi ) Jótékony hatásai:

 • Megerősíti az immunrendszert, csökkenti a stressz által okozott problémákat
 • Egyensúlyt teremt a szerveink között
 • Erősíti a szívet és a keringési rendszerünket
 • Javítja a gerincünk rugalmasságát és az izmaink, szöveteink ellazulását
 • Félelem nélküliek, nyitottabbak, udvariasabbak és kedvesebbek leszünk.
 • Kinyitja a beszűkült látásmódunkat egy szélesebb állapot felé
 • Átalakítja a negatív gondolatainkat, így érzelmi stabilitást érhetünk el
 • Jóságot, szeretetet és örömet teremt a szívünkben
 • Segít a hangunkkal és tüdőnkkel kapcsolatos problémák megoldásában; megnyitja kreativitásunkat
 • Maximalizálja és harmonizálja a belső energiáinkat, megnyitja a test energia csatornáin levő blokkokat,így segítve a mindennapi életünk tudatosságát

Az Integral Taichi így egy teljes módszert nyújt számunkra ahhoz, hogy a mindennapokban elegendő energiánk legyen, megtanít minket a stressz és különféle érzelmi állapotok kezelésére, testünk tudatos kezelésére és végső soron egy harmonikus, egészséges, szeretetteljes életre.

 

Az Integral Taichi általános filozófiája

Az eredeti állapot, – avagy a Tai-Chi – az az állapot, amelyben az energiánk szabadon, akadálytalanul áramlik, összekapcsolva Eget és Földet. Az érzelmi terhelésekre, stresszes állapotoknak köszönhetően ez az energia elakad. Az Integral Tai Chi ennek az eredeti energiaállapotnak a visszaállítását célozza meg. Gyakorlás során csökkentjük a stresszt, helyreállítjuk az egészséget, az életerőt és a belső jóllétet, erősödik az immunrendszerünk és megerősödnek a szerveink is. Az Integral Taichi filozófiája a jóga, taichi, chikung energetikai rendszerét egyesítette egybe, amely alapján egy formailag egyszerűbb, de mégis nagyon hatékony módszert ismerhetünk meg. A fő formai része 10 alapmozdulatsorból áll (CK10), amire rávezetésképp a gyakorlók először az Integrál Taichi Flow-val(CK10 Flow) ismerkednek meg, amely tartalmazza a CK10 formáit, de egy összekapcsolt, lágyabb mozdulatsorban.
A CK10FLOW gyakorlatsor rugalmassá teszi a testet, erősíti a mélyizmokat, nyújtja a szöveteket, így elősegíti a belső energia könnyed áramlását a testben, állóképességet növeli, segíti a két agyfélteke összekapcsolását, ezáltal nagyobb testtudatosságot eredményez. Az Integrál Taichi gyakorlások 3 hónapos ciklusokban történnek, amelyben egyre mélyebben tanuljuk meg a formákat, összekapcsolva a légzéssel és tudati tartalmakkal.

A CK10 gyakorlatsor: A „C” a kínai Chien szóra utal – jelentése: első mozdulat, ami az eget szimbolizálja, míg a „K” a Kun szó első betűje – jelentése: utolsó mozdulat és a földet szimbolizálja.A kezdet és a vég között még 8 másik gyakorlat van, melyek a béka, a bivaly, a daru, a sárkány, a főnix, a tigris, a pillangó és a teknős. A Chien vagy Ég az univerzum Yang oldalát képviseli, a Kun vagy Föld pedig a Yint. A Shr Ling – hatékony dolgot jelent és reprezentálja a formákat az Ég és Föld között.

Az egyes gyakorlatok összeköthetők a test energiaközpontjaival, a csakrákkal. A Chien reprezentálja a korona csakra fölötti csakrákat, a Kun a gyökér csakra alattiakat, a Shr Ling pedig azokat a csakrákat, melyek az 1-es és 7-es csakra között helyezkednek el. Vagyis a CK10 összefogja a gerincünk vonalában elhelyezkedő összes energiaközpontot. A gyakorlatok során az egyes csakrából emeljük fel és alakítjuk át a belső energiánkat (chit).

Az Integral Taichi ugyanúgy a taichiból ismert 3 Dantienben átalakítja az energiánkat.

Dantien= elixír mező

 • Alsó Dantien-köldök alatt kb.3 ujjnyira. Ez a Jing(született chi) lakhelye
 • Középső Dantien-Köldök felett 4 ujjnyira(taoista megközelítésben) vagy a szív csakránál
  (buddhista megközelítésben)-Chi (emberi érzelmek, örömérzet) lakhelye
 • Felső Dantien-szemöldök között-Shen ( szellem) lakhelye
   

egy szakember véleménye az integrál TaiChi-ról

Dr. Barta Zsuzsanna Ildikó
reumatológus és mozgásszervi rehabilitációs főorvos

Bal térdem időszakos terheléses fájdalma és mozgáskorlátozottságot okozó duzznata, mérsékelt bal combizomgyengség, néha előforduló egyensúlyvesztés, kettős ívű gerincferdülés, miatt kezdtem el az intergal thai chi edzéseket.
Már két alkalom után a térdfájdalom elmúlt,  duzzanat megszűnt, az egynesúlyom elkezdett javulni.Az ötödik, hatodik alkalom után már nem féltem egyformán terhelni mindkét lábamat és a combizomat is erősebbnek éreztem.
Az integaral thai chi edzések hatásaként nemcsak a mozgásszervi  panaszok, egyensúly, rugalmasság tartós és gyors javulását észleltem, hanem lélekben is jelentős változásoskat tapasztaltam.Sokkal nyugodatbb, türelmsebb, vidámabb és teherbíróbb lettem, stressztűrőképességem is lényegsen javult.
Kornélia kiváló edző, hiszen minden edzés gyakorltait az éppen aktuálisan jelen lévők testi- lelki problémája alapján, évszaknak megfelelően állítja össze, nagyon nagy empátiával tud figyelni a csoport minden egyes tagjára, értékes és lénygeretörő útmutatásaival könnyen rávilágít a gyakorlatok helyes kivitelezésének módjára.

Véleményem szerint az intergal thai chi kiváló  módszer a térd vagy Av-i ízületek sérülése utáni fájdalmas mozgáskorlátozottságának enyhítésére, az ízületi helyzetérzés
 " propriocepció", az egyensúly, a rugalmasság, javítására, az izomerő növelésére.
( ez egybecseng a számos  orvosi kutatás eredményeivel)
Ugyanakkor nemcsak a tesi egyensúlyvesztést tudja korrigálni, hanemhozzájárul egy erős és stabil lelki egyensúly, jobb stressztűrés, nagyobb önbizalom kialakításához is.
Az integral thai chi egy dinamikus, de ugyanakkor meditatív sport,  mely rendszres végzése kíválóan alkalmas a testi-lelki  egészségünk megőrzésére,ugyanakkor hatákony rehabilitációs módszer mozgásszervi problémák esetén. Minden korosztály számára élvezetes lehet.

Dr. Barta Zsuzsanna Ildikó
reumatológus és mozgásszervi rehabilitációs főorvos

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

  Hétfő: 09:00 - 19:00

  Szerda: 09:00 - 19:00

  Péntek: 09:00 - 19:00

Kapcsolat

Cím:
1134 Budapest,
Pozsonyi út 4.

MagNet ház:
1062 Budapest,
Andrássy út 98.

Tel: +36 70 421 3348
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kis F. Kornelia
shiatsu/cranio Therapist
ITC instructor

 

Fontos információk

FontosA képzések / workshopok regisztrációhoz kötöttek, amit e-mail-en igazolunk vissza!

FontosFontos! Telefonos egyeztetéssel bejelentkezés szükséges az összes terápiára, kezelésre!

Rólunk mondták

Minden alkalom hihetetlen hatással van rám. 4 gyerekes anyukaként fáradtan érkezem és nyugalommal, energiával feltöltődve távozom. A nyugalmat pedig a mindennapi gyereknevelésnél kiválóan hasznosítom. Kornélia rendkívül kedves, figyelmes, odaadó személyiség. Ajánlom nemcsak kismamáknak, anyukáknak hanem minden feltöltődni vágyó embernek.
Szabados Mónika